juli 2004

Op deze dag gingen we naar de Amerikaanse en Duitse begraafplaatsen. Die liggen vlakbij de stad Luxemburg tussen Hamm en Sandweiler naast elkaar. Eerst kwamen we de Amerikaanse tegen met 5076 graven. Generaal Patton is hier later bij zijn mannen begraven.
Er stonden hier twee tourbussen op de parkeerplaats. Daar bleken Amerikanen mee vervoerd te worden die op bandcamp (zie de film American Pie I) in Europa waren.

juni 2014

Op weg van onze vakantie in Zuid-Frankrijk naar huis hielden we een tussenstop bij de Amerikaanse begraafplaats. We vonden dat we nog duidelijke foto's moesten hebben van Patton die over zijn manschappen uitkijkt.
Er stonden een aantal Tsjechische auto's op de parkeerplaats met oude legervoertuigen op de aanhanger. Onderweg naar Normandië? De eigenaren hadden helaas een allegaartje aan groene kledingstukken aan en waren dus helaas niet geschikt voor de website.
Er liepen aardig wat mensen met flinke fototoestellen en statieven op de begraafplaats rond. Of dat een speciale reden had of gewoon toeval was, was ons niet duidelijk.

Toegang naar de Amerikaanse begraafplaats De kapel General Patton kijkt uit over zijn mannen Het graf van general Patton en de kapel
Hier liggen 5076 Amerikanen begraven Hier liggen 5076 Amerikanen begraven Hier liggen 5076 Amerikanen begraven