juni 2004

Halverwege tussen het Vredesbos en Foy zijn we gestopt om de schuttersputjes van Band of Brothers te bekijken. Dit is dus makkelijker gezegd dan uitgevoerd. Dit is namelijk nergens aangegeven maar moesten we zelf uitvinden aan de hand van internet en het boek. Het eerste stuk van het bos vonden we gelijk al een paar foxholes.
We liepen nog wat verder het bos in want daar had de Easy Company uit Band of Brothers gezeten. Onderweg kwamen we een Amerikaan tegen. Hij dacht dat Marc ook een Amerikaan was vanwege zijn jas. We hebben hem maar in die waan gelaten. Hij liep met een wel zeer bekend boek en hij had een paar ontstekers gevonden.
We hebben nog flink wat foxholes gezien maar in veel daarvan is laatst nog gegraven. Blijkbaar denkt iedereen dat er nog wat te vinden is. Ook viel het op dat er wel heel veel afval achtergelaten wordt. Zo'n putje ziet er blijkbaar ook uit als afvalbak.
Daarna zijn we aan de overkant van de weg het bos ingegaan, het gedeelte waar de Duitsers zaten. Hier liggen de stukken roest voor het oprapen.

Schuttersputjes in Bois Jacques Schuttersputjes aan de rand van Bois Jacques Bois Jacques Monument voor de Easy Company
De rand van Bois Jacques De rand van Bois Jacques Zicht op Foy