Om verwarring te zaaien moesten een aantal groepen Duitsers in Amerikaanse uniformen en met Amerikaans materiaal een paar bruggen veroveren om de Duitse pantserlegers een ongehinderde doortocht te geven.
Op 23 december aan de voet van de Bayard rots, forceerde een jeep met Duitsers in Amerikaanse uniformen een wegcontrole en kwam daarna in een mijnenveld terecht dat de Engelsen daar aangebracht hadden om de brug over de Maas te bewaken.

juni 2004

We begonnen deze dag met de eerste route van de Slag om de Ardennen. Het beginpunt was een aardig stukje rijden maar we konden het grootste gedeelte over de snelweg dus we zouden aardig doorrijden, dachten we. Bleek dat ze op deze snelweg aan het werk waren en het was blijkbaar nodig om dan gelijk maar de hele snelweg te beperken tot één baan. Nadat we zeker 50 km lang maximaal 70 gereden hadden zijn we maar binnendoor gegaan. Daar blijf je tenminste wakker bij.
Wat ook heel logisch is, is om een route te beginnen met een museum dat pas om half twee open gaat. Dit hadden we van tevoren al uitgezocht en zijn dus maar in Dinant begonnen. Het monument dat we hier vonden zag er niet meer zo mooi en leesbaar meer uit als in de folder. Dat wordt blijkbaar niet bijgehouden.

De Bayard rots en de rivier de Meusse (Maas) De Bayard rots Het uiterste punt tot waar de Duitsers gekomen zijn De tekst is niet meer zo duidelijk