Op 20 december moest de 28th Infantry Division opgeven. In het kasteel van Wiltz werden Amerikaanse krijgsgevangenen vastgehouden.
Op 8 november 1944, voordat de slag om de Ardennen begonnen was, was General Eisenhouwer in Wiltz geweest.

Sherman Tank M4A3

juni 2012

In Wiltz vonden we een Sherman tank op de parkeerplaats. In België hoefden we tot nu toe alleen in Bastogne en La-Roche-en-Ardenne te betalen voor het parkeren. Het lijkt erop dat het in Luxemburg elke plaats moet. We kregen van een vrouw haar parkeerkaartje. Die was nog drie uur geldig en zij ging al weg. Lijkt me een hele slechte inschatting.
We zijn lopend naar het kasteel gegaan. Daar zit het Musée de Bataille des Ardennes. We waren gewaarschuwd dat het geen bijzonder museum zou zijn. We hebben op internet geen openingstijden kunnen vinden, dus we gingen op goed geluk. Het bleek dat de toegang via de VVV liep. De vrouw achter de balie vertelde dat we voor één vaste prijs drie exposities mochten bekijken. De toegangsprijs was € 2,50 zonder en € 3,50 met audiotour. We deden met.
Dus die vrouw brengt ons naar de eerste tentoonstellingszaal en daar verteld ze ons pas dat er in de audiotour geen informatie is opgenomen over de expositie over de oorlog. Lekker vlot.
Er is dus een tentoonstelling over bier, een hele kleine tentoonstelling over leer en het grootste deel wordt gevuld met spullen die achtergebleven zijn na de slag om de Ardennen, of later gedoneerd. Het museum is zeker geen omweg waard. Mocht je hier toevallig een keer zijn dan kan je het overwegen.

Bevrijdingsmonument In Château de Wiltz zit Musée de Bataille des Ardennes Monument voor de 28th Infantry Division Plakkaat voor de 28th Infantry Division
Plakkaat voor GI Richard Brookins Hoofdkwartier van generaal Dwight Eisenhouwer Achterkant van het hoofdkwartier In de achtertuin staat een monument voor generaal Eisenhouwer