Omdat de Duitsers een wig geslagen hadden in een gebied dat door de Amerikanen bezet werd gehouden, lukte het de noordelijk gelegen troepen niet om contact te houden met General Bradley. Hierom werd door General Eisenhower dit deel van het Amerikaanse leger onder bevel van de Engelse Field Marshal Bernard Montgomery geplaatst.

Het 2. SS-Panzer Division werd op 23 december ingezet en moest het belangrijke verkeersknooppunt Baraque-de-Fraiture veroveren. De Amerikaanse majoor Arthur C. Parker zag het belang van dit kruispunt in en verdedigde het van 19 tot 23 december. Daarna werd de overmacht te groot.

juni 2004

Baraque-de-Fraiture is nog altijd een belangrijk knooppunt van wegen. Het staat aan alle kanten volgebouwd met eetgelegenheden, van snackbar tot serieuze restaurant.

mei 2012

Het was inmiddels tijd om een broodje te eten en dat dachten we op Baraque-de-Fraiture te doen. Dat ging niet lukken. Het was of een vette hap of een zes gangen menu. Daar gingen we niet aan beginnen.

105 mm Houwitser M2A1 op het kruispunt Parker's Crossroads Monument voor de Amerikanen die hier gevochten hebben Monument voor de 106th Infantry Division (Golden Lion) Monument voor de diverse Amerikaanse onderdelen die dit kruispunt verdedigden