Op kerstnacht reden Duitse tanks naar Grandmenil waar ze op een tankblokkade botsten. Ze slaagden erin deze te doorbreken en de Amerikaanse tanks werden gedwongen om zich terug te trekken. De volgende dag werd Grandmenil weer door de Amerikanen ingenomen.
Vier dagen later vielen vanuit Grandmenil de Amerikanen de Duitsers in Manhay weer aan. Het lukte om dit dorp tegen hoge verliezen weer te veroveren en de Duitsers tot staan te brengen.

mei 2012

We reden naar Grandmenil voor de Panther Mark V tank. Deze hebben we in 2004 al eerder gezien maar er moest in deze straat ook nog een monument staan die we nog niet hadden gezien. Die hebben we nu nog steeds niet gezien. De andere twee monumenten stonden netjes aan dezelfde kruispunt maar degene waarvoor we hier waren was nergens te bekennen.

Panther Mark V Tank, één van de tanks van de 2. SS-Panzer Division Deze werd tijdens de aanval op Grandmenil in een weiland achtergelaten wegens gebrek aan benzine Panther Mark V Tank ausführung G Panther Mark V Tank
De koepel van de Panther Mark V Tank Panther Mark V Tank Monument voor de 75th Infantry en de 3rd Armored Division Monument voor de 951st Field Artillery Battalion