Nu was er voor Peiper nog maar één brug over om door te stoten naar de Maas, die over het riviertje de Lienne bij Habiemont. Toen Peiper deze brug bereikte werd ook die voor zijn neus opgeblazen. De enige optie die nu nog overbleef was vechten om weer van het slagveld af te komen.
De brug bij Stavelot werd nu ook opgeblazen en zo was de terugweg voor Kampfgruppe Peiper afgesloten. In een laatste wanhoopspoging besloten ze te voet verder terug te trekken. Peiper en een groot aantal van zijn mannen zwommen de Amblève in de buurt van Trois-Ponts over en sloten zich aan bij Kampfgruppe Hansen die ten zuiden van Stavelot lag.

mei 2012

We zochten een brug over het riviertje de Lienne met een monument ernaast. We vonden wel een brug maar zonder monument. Maar naar ons idee wel op de goede plek. Raadsels....
We besloten om dan maar het riviertje te volgen. Misschien dat dat zou helpen. We reden de weg op en stonden gelijk weer op de rem. Er vlak bij lag nog een brug met het monument ernaast. Die was ons dus helemaal niet opgevallen.

De brug over de Lienne Deze werd voor Peipers neus opgeblazen Monument voor de 291st Engineer Combat Battalion Dit monument geeft aan hoever de Duitsers hebben kunnen oprukken