juni 2004

We hadden niet zoveel op het programma staan. Alleen een museum in Diekirch. Het was een ramp om een parkeerplaats te vinden. We hebben diverse malen dezelfde straten gezien. Uiteindelijk hebben we toch nog een plekje gevonden.
We bezochten het Musée National d'Histoire Militaire Diekirch. Hier hebben ze normaal parkeerplaats naast, maar dat mocht nu niet gebruikt worden om veiligheidsredenen. Ze zijn ernaast aan het bouwen.
De eerste zaal die we bekeken stond helemaal stampvol met voertuigen en andere dingen uit de oorlog. Het was wel jammer dat het allemaal zo dicht op elkaar stond want ze hadden wel heel veel verschillende auto's, vrachtwagens en andere soorten voertuigen. Dat viel nu allemaal een beetje weg tegen elkaar.
Er zat één of andere kakel achter de kassa, zolang wij in die eerste hal liepen heeft ze echter geen seconde haar waffel gehouden en het was nog behoorlijk luid ook.
In de andere vertrekken waren heel veel diorama's neergezet. Een aantal waren er nagebouwd aan de hand van foto's. Als laatste was er nog een gedeelte gewijd aan de militaire geschiedenis van Luxemburg van na de Tweede Wereldoorlog.

juni 2012

We zijn weer naar het Musée National d'Histoire Militaire Diekirch geweest. De verbouwing was voorbij en de omgeving van het museum was flink opgeknapt. Er is nu ook een mooie parkeerplaats bij het museum. We waren de vijfde auto dus druk was het nog niet. Het museum is er zeker mooier op geworden sinds acht jaar geleden. De kassa zit nu aan de andere kant van het gebouw waardoor je niet gelijk in de grote hal staat. Je begint nu met kleinere ruimtes met diorama's en vitrines. Helaas staat de grote hal nog altijd veels te vol met voertuigen en spullen.

Musée National d'Histoire Militaire Diekirch M1 155mm Howitzer kanon M4A1(76)W Sherman Firefly met machinegeweer Schade van granaatscherven aan de achterzijde van de toenmalige bierbrouwerij
Diorama in het museum Diorama in het museum Diorama in het museum Diorama van de oversteek van de Sûre