De begraafplaats bij Merode ligt nog een behoorlijk eind het bos in. Normaal gesproken ligt dat in of naast een dorp. Maar deze soldaten zijn begraven vlakbij de plek waar ze zijn gestorven.
In mei 1945 keerde de bevolking terug om met de opbouw van het dorp te beginnen. In de week waren ze bezig met de wederopbouw en op zondag zochten ze de lijken van dode Duitse soldaten in het bos om ze te begraven. Het bos was echter nog niet ontdaan van mijnen en niet ontplofte bommen dus dit was met gevaar voor eigen leven.

Begraafplaats Marienbildchen Het bos was nog niet vrij van ontploffingsgevaar toen de dode soldaten bij elkaar gezocht werden Het stenen altaar
223 graven Er zijn twee kameraden graven De meesten in de kameraden graven zijn niet geïdentificeerd

18th Infantry Regiment

Om de aanval nieuw leven in te blazen werd de reserve de 18th Infantry Regiment in het centrum geplaatst. Zij moesten nu aan weerszijden van de Wehe oprukken. Na hevige gevechten om elk dorp en elke heuvel bereikten ze op 28 november Langerwehe.

Deze strijd had de 1st Infantry Division 8000 man gekost. Dit zijn totalen van zieken, vermisten en doden. Dit in 15 dagen en slechts 6 km door het Hürtgenwald.