Vanaf kasteel Laufenburg rukten ze op door het bos naar het dorpje Merode. Één bataljon viel het dorp aan. Daar kregen ze weer stevige tegenstand van de Duitsers. Er waren maar twee tanks in staat om dit bataljon te bereiken maar konden niet genoeg ondersteuning geven. Slechts dertien Amerikanen konden uit dit dorp ontkomen.
Vanwege bombardementen op Duitse stellingen in het bos vlakbij Merode was de bevolking op 16 november al gevlucht. Op 29 november veroverde de Amerikanen eindelijk dit gebied.

We zijn ook naar het noordelijk deel van het Hürtgenwald geweest. Alle bezienswaardigheden en wandelroutes liggen zo'n beetje in de buurt van Hürtgen maar we vonden dat dit stukje niet overgeslagen mocht worden. In de buurt van Hürtgen heeft zich dan wel de meeste strijd afgespeeld maar ook hier is hard gevochten.
Het kasteel van Merode is nog steeds bewoont en dus konden we niet voorbij het hek om foto's te maken. Dit kasteel is zwaar gebombardeerd.
Daarna op zoek naar de oorlogsbegraafplaats in het bos bij Merode. Onderweg kwamen we nog trenches tegen. In tegenstelling tot de andere die we gezien hebben waren deze behoorlijk diep en liepen ver door.

Kasteel van Merode Kasteel van Merode, het linkerstuk is na de oorlog niet meer opgebouwd De rand van het Hürtgenwald
De trenches zijn hier nog zeer duidelijk aanwezig De trenches zijn hier nog zeer duidelijk aanwezig