12th Infantry Regiment

De restanten van de 12th werden op de rechterflank ingezet met de opdracht om het verloren terrein te heroveren en de weg naar Germeter te beveiligen. Na vijf dagen vechten hadden ze nog geen enkele vooruitgang geboekt.
Aangezien alle drie de divisies niet vooruit kwamen werd de frontlijn voor de 4th ingekrompen. Op rechts stonden ze een heel stuk af aan de Combat Command R van de 5th Armored Division. De 12th kreeg nu de opdracht om de flank van de 22nd te beschermen. Ze waren echter zo verzwakt dat ze al snel achterop liepen. Op 29 november hadden ze de 22nd weer ingehaald en lukte het ze samen om eindelijk met behulp van een groep tanks Großhau te veroveren.
Dit dorp was tijdens de strijd geheel platgeschoten.

Uitzicht op Großhau Hier werden de lijken van een overreden Amerikaan en een verbrandde Duitser gevonden De Sankt Appoloniakerk werd weer in oude staat hersteld Monument voor de slachtoffers van WO I en II
De sokkel De gevallenen De gevallenen De vermisten

Deze strijd had de 4th Infantry Division 6000 man gekost. Dit zijn totalen van zieken, vermisten en doden. Op 1 december kregen ze het bevel de strijd te staken. De 4th werd op 10 december vervangen door de 83rd Infantry Division.