22nd Infantry Regiment

In het midden zat de 22nd Infantry Regiment. Ze hadden de opdracht om Großhau en Kleinhau te veroveren. De opmars ging over een dichtbeboste steile helling zonder wegen.
De Amerikaanse schrijver en journalist Ernest Hemingway was sinds Normandië bevriend met major general Charles T. Lanham die de 22nd leidde. Hemingway trok hier in het Hürtgenwald met de 22nd op met de bedoeling hierover te een artikel te schrijven en inspiratie voor zijn boek (Across the river and into trees) op te doen. Wat hij hier te zien kreeg heeft hem echter zo aangegrepen dat er nooit een artikel is gekomen. Hemingway hield er hier wel een longontsteking en een trauma aan over.

We waren al een aardig eind op weg met de Hemingway wandeling en stonden net op onze kaart te kijken waar we precies de foxholes moesten vinden toen er een man al joggend de berg op kwam. Hij vroeg heel behulpzaam of we het konden vinden en zo raakten we aan de praat. Hij bleek degene te zijn die deze route had uitgezet.
Even later kwamen we bij wat volgens ons kaartje een uitzichtpunt moest wezen. Alleen stond er een heel bos voor. Foutje?
Deze route is 9½ km en nog te verlengen. Maar wij vonden het zonder verlenging een mooie lengte dus we hebben het hierbij gelaten.

Wegwijzer van de Hemingway-Trail X-Trail, langs dit pad trokken de Amerikanen op naar Großhau Deze liet zich tijdens de strijd vast niet zien Uitzicht over het dal met beneden een stroompje dat van de Wehebachtalsperre komt. Wij lopen stroomopwaarts
Als je weet wat je zien moet vind je overal in het Hürtgenwald bomkraters Overblijfsel van een Duitse bunker uit begin jaren 30 Horse Shoe Turn Het is slecht te zien maar dit is èèn van de vele foxholes