Het 39th moest optrekken via één van de sterkste punten van de Westwall en ze werden op de eerste dag voor de drakentanden al tot staan gebracht. De twee weken erna zijn ze bezig geweest om zich hierdoor te vechten.

Het weiland wordt omheind door drakentanden

We bekeken de westelijke linie van de van de Westwall. Die bestaat in dit gebied uit twee linies. De ene linie met drakentanden, oftewel de Scharnhorst Linie. De andere meer inwaarts met bunkers en kazematten, ookwel de Schill Linie. Op verschillende plekken zijn de drakentanden goed zichtbaar op andere plekken is het begroeid met bomen en/of bosjes. Nergens mag je er officieel bij, overal staat prikkeldraad omheen. Hierbij wordt dan regelmatig gebruik gemaakt van de oude nog aanwezige paaltjes uit de oorlog.
Het was niet zulk fantastisch weer, er vielen hier en daar een paar spetters. Was het nog droog als we ergens aankwamen, dan begonnen er onmiddelijk druppels te vallen. Geen reden om binnen te gaan zitten. Het gaf wel een beter idee hoe deprimerend alles eruit gezien moet hebben gedurende die regenachtige herfst dat de Amerikanen hier moesten vechten.

Het gras groeit hier boven de betonblokken uit Het gras groeit hier boven de betonblokken uit Op dit punt zijn ze duidelijker te zien De rasters waaraan de tanden vastzitten zijn hier ook goed te zien
Drakentanden Drakentanden Een herinneringsbord Sommige blokken zijn niet zo hoog
Andere daarentegen... Dit paaltje voor prikkeldraad stamt uit dezelfde tijd als het beton De weg loopt dwars door de Höckerlinie Sommige tanden zitten inmiddels verstopt onder het mos
Drakentanden bij Lammersdorf Drakentanden bij Lammersdorf Drakentanden bij Lammersdorf