1st British Airborne Division

De 1st British Airborne Division stond onder bevel van majoor-generaal Urquhart. Omdat er te weinig vliegtuigen en bemanning was werd deze divisie over drie dagen over gebracht. Op 17 september landde de eerste lift met parachutisten en materieel. Ze landden bij Wolfheze, een flink eind uit de buurt van de brug van Arnhem uit angst voor het luchtafweergeschut.
Na flink wat oponthoud bereikte 's avonds maar 1 van de 3 bataljons de brug en kon daar enkel de oprit vanuit Arnhem veroveren.
De 18de wist de rest met veel moeite ook de brug te bereiken. 's Middags landde de tweede lift en zij hadden nog veel meer tegenstand van de Duitsers te overwinnen voordat ze tegen middernacht bij de brug aankwamen.
19 september moesten 2 bataljons de weg vrijmaken voor de Poolse gliders die die dag landden. Doordat de Duitsers de weg naar de brug hadden afgesneden konden ze niet meer terug naar de brug en verschansten zich in Oosterbeek.
Het ene bataljon dat bij de brug was achtergebleven moest steeds meer terrein prijsgeven en 's ochtends op 21 september konden ze niet anders dan zich overgeven. Die dag was er ook eindelijk contact gelegd met het XXX Corps en kregen ze van hen ondersteunend granaatvuur. Ook kwam eindelijk de derde lift met Poolse soldaten. Die landden aan de andere kant van de Rijn en waren niet in de mogelijkheid om zich aan te sluiten.
Op 25 september lukte het 300 man om de Rijn over te steken en zich bij Urquhart aan te sluiten. Er was één man bij met een evacutiemachtiging voor Urquhart. Dit gebeurde de eerstvolgende nacht. De meeste soldaten werden overgezet, er bleven er echter nog 300 achter.