zaterdag 20 september 2003

Na het parachutespringen hebben we een paar belangrijke plaatsen te bekeken. Om te beginnen richting Oosterbeek naar Hotel Hartenstein het hoofdkwartier van Urquhart. Hierin zit het Airborne museum en dat moet je beslist niet op een dag als deze bekijken want dan heb je uiteindelijk nog niet veel gezien. Het museum hadden wij al een paar jaar eerder bekeken en is zeer de moeite waard.

zondag 15 juni 2008

Bij museum Hartenstein stond een Engelse bus de toegang tot de parkeerplaats te blokkeren. Al die Engelsen moesten eruit. Leek ons dat dat ook wel een paar meter verder kon.
Om kwart voor twaalf stonden we uiteindelijk voor de deur van het museum. Die bleek pas om 12 uur open te gaan. Dat krijg je als je vantevoren niet kan uitzoeken wat de openingstijden zijn. Wij waren ervan uit gegaan dat het museum wel om 10 of 11 uur open zou zijn. Er stonden meer mensen te wachten dus toen we naar binnen mochten waren we al met een aardig groepje voor de film over operatie Market Garden.

Hotel Hartenstein Het hoofdkwartier van majoor-generaal Urquhart Monument voor de Engelse en Amerikaanse luchtmacht die Market Garden niet overleefd hebben Een Brits kanon
Diorama in museum Hartenstein Diorama in museum Hartenstein Diorama in museum Hartenstein Diorama in museum Hartenstein