zaterdag 20 september 2003

Parachutisten We gingen naar de herdenking van de landing van de parachtisten van de 1st Airborne in 1944. Deze herdenking vind elk jaar plaats op de Ginkelse Heide. Op dit heideveld landde op 18 september de tweede lift met de 4th Parachute Brigade onder bevel van Brigadier Hackett. Door mist in Engeland vonden de landingen pas na 15.00 uur plaats.
De herdenking begint met veel parachutisten die hier landen. Hier en daar springen er nog veteranen met een tandemsprong mee. Altijd weer een mooi gezicht en je kan je een beetje voorstellen hoe het er uit gezien moet hebben toen heel de lucht vol zat met parachutisten.
Het grootste gedeelte wordt met dezelfde niet bestuurbare parachutes als in 1944 gesprongen. Niet alles liep van een leien dakje. Sommigen sprongen te vroeg en belandden in de bomen of te dicht bij het publiek. Het heeft iemand anders een buil en ons een paar mooie foto's opgeleverd.


Parachutisten springen uit het vliegtuig Parachutisten Parachutisten De landing
Parachutisten springen uit het vliegtuig Parachutisten Parachutisten De landing
Deze parachutist landde vlakbij het publiek Na de landing de parachute opbergen De parachute opbergen De parachute opbergen
En dan weer terug naar je onderdeel De muzikanten De muzikanten De muzikanten
De muzikanten De muzikanten De dirigent
Één van de vliegtuigen waaruit gesprongen werd Één van de vliegtuigen waaruit gesprongen werd Één van de vliegtuigen waaruit gesprongen werd Een dakota
Het Nederlandse leger Het Nederlandse leger Het Nederlandse leger
Een halftrack Een jeep Een jeep Een jeep
Een jeep Een jeep Een jeep Een jeep
Monument voor de luchtlanding Monument voor de 4th Parachute Brigade De koperen adelaar op het monument