Richting Best in het bos zijn nog foxholes te vinden van de 502nd Parachute Infantry Regiment. Marc en Steph vonden allebei een stukje stof wat volgens Steph van een glider afkomstig is.
In Best moest de brug over het Wilhelmina kanaal veroverd worden. Deze brug lag niet direct op de route maar diende als alternatief voor de brug bij Son. Het veroveren mislukte echter door de heftige Duitse tegenstand. De Duitsers zagen op 18 september alsnog kans om de brug op te blazen.
In Best zijn er 2 monumenten voor soldaat 1e klas Joe E. Mann. Deze held heeft op 19 september zijn leven gegeven om zijn maten te redden. Hij was gewond aan beide armen en kon hier niets mee doen. Hij zat hier met andere gewonden in een greppel toen er een Duitse handgranaat in dezelfde greppel terechtkwam. Joe E. Mann bedacht zich geen moment en wierp zich ruggelings op de granaat en redde hiermee de levens van de andere soldaten. Hij ontving hiervoor postuum de Congressional Medal of Honour. Bij het zien van het monument waren wij zeer onder de indruk.
De pelikaan is een christelijk symbool voor totale zelfopoffering. Volgens de legende voedt de vogel zijn jongen met zijn eigen bloed.

Foxholes in het bos bij Best Foxholes in het bos bij Best Monument met pelikaan voor Joe E. Mann
Monument voor Joe E. Mann Monument voor Joe E. Mann op de plaats waar het gebeurde Foto van Joe E. Mann