zaterdag 18 september 2004

's Middags zijn we naar het museum Bevrijdende Vleugels geweest, dat lag vlak bij het bevrijdingskamp. Het is een flink museum met verschillende loodsen met elk een eigen thema. Er is heel veel te zien maar je moet er niet komen als het vriest zoals wij vorig jaar deden. Het enige dat verwarmd is, is het café en de rest heeft dezelfde temperatuur als buiten. Het was nu dus een stuk aangenamer om rond te lopen. Het museum op zich is zeer de moeite waard het is alleen erg jammer dat de meeste voertuigen die buiten staan roesten en degenen die binnen staan zitten onder een dikke laag stof.
Speciaal voor de veteranen was er een vliegshow van een aantal vliegtuigen. Hierna vonden wij het weer mooi geweest en zijn naar huis gereden.

zondag 14 september 2008

In het kader van Remember September waren er dit weekend een aantal activiteiten georganiseerd in en rond museum Bevrijdende Vleugels, zoals demonstraties, rondleidingen en rondritten in jeeps over de DZ/LZ. Sinds de vorige keer dat wij er waren is het museum in andere handen overgegaan. Stukje bij beetje wordt het museum aangepast en wij moeten zeggen dat de presentatie hiermee verbeterd. We kregen de indruk dat het de bedoeling is dat alles zich straks binnen bevind. Aan de ene kant jammer op zo'n groot terrein, aan de andere kant beter voor het behoud van de diverse voertuigen en de Dakota's. De presentatie in de hal met de entree is al helemaal aangepast en het is mooi geworden.
Helaas was niet alles wat voor vandaag op de website beloofd was was aanwezig. De demonstraties waren er, de re-enactors waren er, er was een rondrit per jeep over de DZ/LZ. Helaas had de organisatie die voor de static show zou zorgen afgezegd, erg jammer. De rondritten werden nu verzorgd door de inderhaast opgetrommelde Naoorlogse Legervoertuigen Vereniging Limburg. Maar aangezien ze naoorlogse legervoertuigen hebben wisten ze weinig te vertellen over de gebeurtenissen.
Wel, wij waren al blij dat er toch een oplossing was. Deze vereniging is van plan om de rondritten volgend jaar weer voor hun rekening te nemen en zijn inmiddels al druk bezig zich in operatie Market Garden te verdiepen.

Bruiloft, trouwjurk is van parachutestof Een halftrack op een Bailey brug Er waren demonstraties Een re-enactor met een BAR
Een Dakota Paratroopers bij de Dakota Een paratrooper komt uit de Dakota Een andere Dakota
Een reproduktie van een Waco glider Een V1 raket Met deze jeep uit 1953 zijn we meegereden over de DZ/LZ