Voor dat we het wisten zaten we al in Mook, dat ligt er namelijk tegenaan. Daar vonden we alles weer heel gemakkelijk. De spoorbrug over de Maas en een graf van een soldaat van het Britse Suffolk Regiment, naast de kerk. Bij de kerk waren 2 mannen aan het werk en ze hadden hun auto zo geparkeerd dat je nauwelijks het kerkhof op kon. We hadden geen zin in omlopen en hebben ons erlangs gewurmd en we kregen gelijk commentaar. Wat we daar moesten.
Naast het hek lag gelijk het graf dat we zochten dus we waren gauw klaar.
We hadden op weg naar de kerk al een bordje gezien naar de Britse begraafplaats, dus we zochten een geschikte plek om om te keren. Dat hoefde uiteindelijk niet want we kwamen al gauw nog een bordje tegen. Dit bordje stond echter wel op z'n Belgisch: alleen te lezen als je uit tegengestelde richting komt.

De tegenwoordige spoorbrug over de Maas

De Duitsers bliezen op 17 september de spoorbrug van Mook op voordat de Amerikanen de kans hadden om hem te veroveren.
Mook werd op 20 september heroverd door de Duitsers. Het centrum werd bijna geheel verwoest door Amerikaans artillerievuur, alleen de kerk bleef staan. Maar 's avonds lukte het de Amerikanen om Mook terug te veroveren.

De Duitsers bliezen hem 17 september op Bij deze kerk ligt een Britse soldaat begraven Het graf van de Britse soldaat De Britse oorlogsbegraafplaats
Het offerkruis Het gebouw met het register 322 soldaten zijn hier begraven Deze 5 staan dichter bij elkaar dan de andere