woensdag 12 oktober 2005

De ereloepel met Roll of Honor

We gingen naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. We hebben flink omgereden om er te komen, dat krijg je ervan als je de wegwijzers gaat volgen in plaats van de uitgestippelde route.
Het was een mooi, duidelijk en groot museum. Het eerste deel ging over de tijd voor en tijdens de bezetting, het tweede deel vertelde over de bevrijding tijdens operatie Market Garden en het laatste deel liet de tijd na de oorlog zien. Verder is er een steeds wisselende expositie en een erekoepel in de vorm van een parachute. Hier bevind zich de Roll of Honor met de namen van alle geallieerde gesneuvelden tussen D-day en VE-day.
Ook was er een behoorlijke winkel bij het museum. Hier verkochten ze flink wat boeken maar ook veel prullen.
We waren niks te vroeg door het museum heen, toen wij in de winkel stonden kwamen er drie bussen bejaarden naar binnen schuivelen. Daarna weer terug naar huis wat we nu gelukkig een stuk sneller deden.

Namen van de 101st Airborne Division Namen van de 82nd Airborne Division De 1st British Airborne Division De mappen met alle namen van de 101st en de 82nd
Ikoon in de erekoepel Een Shermantank Een shermantank Plakaat van de Sherwood rangers
Een Duits kanon Een Duits kanon Een Duits kanon Een Duits kanon
Dropzone van de Red Devils van de 508th PIR Dropzone van de Red Devils van de 508th PIR Dropzone van de Red Devils van de 508th PIR Dropzone van de Red Devils van de 508th PIR