Daarna kregen we weer twee dorpjes waar niks te zien was en zo kwamen we bij Saint-Martin-des-Besages. Hier bekeken wij het Musée de la Percée du Bocage, dat leek ons wel interessant. Maar als we het vantevoren geweten hadden dan waren we er niet naar binnen gegaan.
Dit museum ging over de strijd en de doorbraak in het wallenlandschap. We waren voor de derde keer vandaag de enigen in het museum. We kregen een apparaatje mee met gesproken uitleg in het Engels. Tot zover konden we er prima mee leven maar toen we binnen stonden bleek dat alleen de vitrine waar je op dat moment uitleg van kreeg verlicht was. En elke foto, dingetje of pluisje werd besproken. Aaaaaaah!!!!!!!
We zijn er hier en daar maar even bij gaan zitten en we hebben de museumstand van ons nieuwe fototoestel eens goed uitgeprobeerd. De foto's zien er goed uit maar een hogere statief was handiger geweest.

Musée de la Percée du Bocage Musée de la Percée du Bocage Musée de la Percée du Bocage

Bij een maquette was dat apparaatje klaar met leuteren en kregen we uitleg over de speakers dus wij dachten optimistisch dat het einde in zicht was. Nee dus, dat apparaatje ging daarna vrolijk verder met het tweede deel.
Eindelijk hadden we alles gezien en konden we weer verder.