Utah Beach We gingen naar Utah Beach. De Amerikaanse 4e infanteriedivisie landde per ongeluk 2 km zuidelijker dan gepland en begon vanaf hier de invasie. Deze sector was één van de minst verdedigde, waardoor de landing van de manschappen en het materieel vergemakkelijkt werd.
We hebben Musée du Débarquement bekeken. Dit zit in een bunker van de Atlantikwall en gaat over de Amerikaanse landing op Utah.
Er naast was een internet café. Dit hield in dat het een café was met één computer waarop ze voor je moesten inbellen. Ik versta onder een internet café eigenlijk iets anders. Het Franse toetsenbord is gedeeltelijk anders dan het Nederlandse. Dat is toch erg lastig typen.

Kazemat Utah Beach Utah Beach Utah Beach
Deze bunker was in de oorlog ook zo beschilderd Bunker Straten zijn opgedragen aan geallieerden die daar sneuvelden Km paal 00, de weg naar de vrijheid
Monument voor de 90th Infantry Division Monument voor de 1st Engineer Special Brigade Monument van de Verenigde Staten voor de 40-jarige herdenking van D-Day Monument voor Omaha en Utah
Hedgehogs Hedgehogs Luchtafweergeschut M4A1(76)W met HVSS Sherman Tank
Higgins boat Higgins boat LVT 1 Alligator